Mösspåtagningen och sista studentmötet avklarat.

Jag kommer inte få så bra betyg som jag trodde, men jag är inte alls så besviken som jag tänkte att jag skulle bli. Jag är bara nöjd att jag har tagit mig igenom det här året nu.
Sista studentmötet är avklarat nu och det kändes som om klassen kunde enas någorlunda, trots det vanliga tjafset och gnället.

Mösspåtagningen var ju en upplevelse, tydligtvis allt för stark för att jag skulle kunna skriva om det tidigare.
Okej, Almedalsgrejen var ju kanske den största besvikelsen någonsin - dåligt jobbat festkommittén. Men Gute var ju jäkligt kul, även om Filiz fick en allergisk chock och fick gå hem tidigare än väntat.
Jag orkar inte dra sovhistorien, så jag lägger upp några bilder från kvällen istället.

image146


image147

image148

Abbiamo vinto!! Abbiamo vinto!!

För att citera La vita è bella. Latinprovet gick utmärkt. Jag får VG i engelska C och Lisa ska komma hit för att sminka mig. Hon är min sminkös till balen....jag hoppas att hon kan fixa mitt hår med!

Gaudeamus igitur iuvenes dum sumus

Det är mycket nu. mest känslor antar jag. Jag vaknade för en halvtimme sedan, pigg och glad. Nu är jag också glad men ändå letar sig ett par tårar för mina kinder. Snart är det över.
Jag hittade det latinska citaten från vårt förra prov och jag antar att det utlöste det hela. Att se hur många av de uttryck som romarna yttrade för flera tusen år sedan fortfarande kan vara aktuella, inte minst nu när studenten är så nära. Så, jag tänkte börja med att påminna oss om dessa kloka ord, idag: Låt oss alltså glädja oss medan vi är unga.

Så, om en och en halv timme så sätter mitt sista latinprov igång. Jag känner mig ganska säker, men jag ska plugga in det sista nu. Ord har en tendens att förändras i ens huvud. Förövrigt så skall musiken även vara inlämnad idag, men jag har inte fixat den sista skivan. Det får vi ta senare idag. Efter provet, efter alla arbeten, efter alla filmanalyser, efter allt.
Jag längtar till måndag eftermiddag, till den lättnaden som kommer infinna sig.

P.s. Det är bara två veckor kvar till studenten!!! Då får man bli så här full och glad:

image138
Footbinding

Det här har jag och Nadja roat oss med att kolla på idag:

image130image131image132

Vodka

Det blev...konstigt.

RSS 2.0